pátek

Pivní hlídka 7: Bahno

Tak je to tady, jednou to přijít muselo. Když už to tady šestým rokem nazývám domovem, je na čase vochutnat místní škopek. A pěkně vocpodu. Desítka (prej ty vole tradiční), Starobrno. Nenechte se zmást, je to jenom licencovanej Heineken, ale je to brněnský, takže lepčejší.
Beru lahev, bude to autentičtější zážitek, než z čepu. Votvírák, tsst, smrad a už se to lije. Překvapuje mě hezká zlatavá barva. Jasně, nic to neznamená, ale hezky se na to kouká. Dokonce i pěna se hezky kulatí nad skleničku a já dostávám chuť. Ještě skrze improvizovaný fotostudio.

První přivonění ale bere všecky iluze. Smrad jak z prdele dává tušit, že tahle recenze nebude prdel. Du si radši do koupelny pro kýbl. Kdybych aspoň neměl takovou pivochuť, rovnou bych tomu moh dát mínus tři hvězdy, vylejt to ke kytce a jít něco dělat. Koukám se skrze skleničku a pozoruju, jak se ty bublinky všechny snažej dostat pryč z těch sraček. Pěna mezitím zmizela rychlejc než nadšení, že to stálo jenom 12 peněz i se zálohou. Zavírám oči a ochutnávám. Je to hnusný, nečekaně. Ale dá se to přežít. Dokonce to má jemně nasládlej vocas, to se mi líbí. Škoda, že to smrdí jako blití po deseti. Jako fakt nechápu ty hospody po Brně, co to ty vole ještě hrdě nosej na vývěsním štítu. Co jsem už ochutnával, tak jedenáctka se dá pít, žádnej zázrak, ale lepší než třeba takovej excelent. Ale tohle.. Si říkám, že kdyby se na to tam sládek vysral a šel radši vařit pervitin, tak udělá společnosti dobrej skutek a měl by dostat státní vyznamenání. Je mi z toho smutno. A trochu na blití. Ten příjemnej vocas se změnil na nepříjemnej. Pivo patří zkrátka tam, kde sem mu dělal promo fotku, do hajzlu.


Tak sem se rozhod to zapít novinkou. Staropramen Cool Třešeň. Bad move.


Vyčistit zuby, vypláchnout Listerine, zkouknout porno a snažit se na tenhle zážitek hodně rychle zapomenout.


Barva v rámci celku luxusní, lákavá
Jiskra poměrně ostrá, pivo je krásně čiré, takovej odvar z ponožek
Pěna mizí jako pára nad hrncem
Vůně bez komentáře
Chuť nejdřív se mi chce blít, pak chvilku ne, pak zas jo, tak nevím
K čemu je dobrý k výslechům a do davu fanoušků Komety
Za kolik 8,90 (Tesko)

Celkový hodnocení Ã(odpad za staráče)  &  « (pro bahno)



/johny

Žádné komentáře:

Okomentovat