pátek

Pitová hlídka 2: Staropramen nealko

Takové množství výborných piv ve světě, ale moji týmoví kolegové se nějak nemají k recenzování, takže se ještě jednou podíváme na nějaké nealkoholické pivo, konkrétně na Staropramen.

Staropramen umí pečovat dobře o svou image a kdokoliv, kdo navštívil Potrefenou Husu, ví, že i jejich přední druhy piva jsou vynikající. Proto jejich sada lahváčů má unikátní design, kterým se odlišují od ostatních značek a která pomáhá k dotváření dobrého jména. Jejich pito však tak dobrou pověst nemá, a já se rozhodl prověřit, zda jsou zvěsti pravdivé nebo "staráč" potvrdí své kvality.

A musím uznat, že pověsti jsou pravdivé. Jen protože děláte pito, neznamená, že se to musí odfláknout. Tento druh však nemá moc co nabídnout. Rozhodně se nedá říct, že by bylo špatné, ale zároveň ani náhodou nemůžu říci, že by bylo dobré. Chuť vzdáleně připomíná pivo a nebýt bublinek, myslel bych si, že piji vodu, do které někdo přimíchal trochu zázvorové šťávy jen aby se neřeklo. Pít se to ovšem dá, takže existují i horší výrobky, ale stejně to není dobrá vizitka.

Barva   Zlatá, velmi průhledná
Jiskra   Nevýrazná
Pěna   Velmi rychle spadne
Vůně   Tentokrát jsem si vzpomněl, že bych si měl čichnout, ale nic moc
Chuť   Pivko ultralight, takový mix desítky Gambrinusu a čisté vody
K čemu je dobrý?   Pokud nemáte rádi pivo, ale musíte pít něco se zlatou barvou. Případně pokud chcete své 12-leté dítě učit chlastat brzy, ale bojíte se, že normální pivo by mu ještě nemuselo chutnat.
Za kolik   Kolem 13,-

Celkový hodnocení   ««

/Zelí

Žádné komentáře:

Okomentovat